Het afnemen van je Kijk- en luistertoets in Woots heeft een hoop voordelen!  

Sinds de eerste afname van de Kijk- en luistertoetsen in Woots is het enthousiasme steeds groter geworden. We zagen een enorme groei in digitale afnames. Ook dit schooljaar kiest vrijwel elke school voor de digitale afname. We zagen zelfs 97% meer digitale afnames van de KLT in 2021 ten opzichte van 2020.

We hebben alle ins- en outs voor je verzameld op één handige pagina. Deze dus 😉

Voordelen van de afname Kijk- en luistertoets in Woots

De KLT afnemen in Woots heeft superveel voordelen. Zo kan je onder andere overal, waar en wanneer je wil, een digitale toets afnemen. Je hebt namelijk alle toetsen bij de hand en je kan deze direct voor je leerlingen klaarzetten. Is er minder tijd om te oefenen dan kan je ook de verkorte deelversies inplannen, met bijvoorbeeld alleen een audio- of videodeel of de “skill-level” toetsen.

Meer weten?

Digitale afname of toch nog op papier: alles kan

Natuurlijk is het ook nog mogelijk om de toets op papier af te nemen. Je print de (persoonlijke) antwoordbladen voor je leerlingen uit, neemt de toets af en hierna scan je de toetsen weer in. Zo wordt het automatisch voor je nagekeken, de score wordt meteen berekend én je hebt de resultaten meteen digitaal.

Of je nou de digitale of de papieren versie afneemt, je hebt altijd het voordeel dat de resultaten meteen opgeslagen zijn in Woots. Zo zijn de resultaten van je oefentoetsen en schoolexamens veilig gearchiveerd. Geen stapels papier en volle archiefkasten meer!

Het is nu zoveel makkelijker dan vroeger om te oefenen. Zelfs op afstand!
Lennart Schoonderwoerd, docent Engels

Nieuw in Woots en starten met de KLT? Richt eerst Woots in via centrale beheerder(s)

Om optimaal gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten in Woots raden we je aan om te zorgen voor een goede inrichting. Het meest handig is om de inrichting schoolbreed uit te voeren. Zo ben je snel klaar en staan alle leerlingen, docenten en klassen meteen goed!

Onze tip is om één of meerdere centrale beheerders te benoemen. Zo zorg je voor overzicht en kan er tijd vrijgemaakt worden om dit goed uit te voeren. Is er later toch nog iets onduidelijk, dan weet je meteen wie de inrichting heeft gedaan.

In de Woots Academy hebben we stap voor stap voor je beschreven hoe de inrichting in zijn werk gaat. De uitleg staat voor je klaar in deze module: Module 3a. Richt Woots in (voor beheerder).

Heb je nog verdere vragen over de inrichting?
Neem dan vooral contact met ons op via: [email protected].

Waar je heen kunt met welke vraag

Omdat Cito en Woots partners zijn en allebei eigen expertise hebben, is de route voor je hulpvraag soms anders. Hieronder lichten we toe waar je mag zijn met welk soort vraag.

Vragen over de inrichting, plannen, afname, resultaten en inzage: Woots Support

Met alles wat je op ons platform doet, kunnen wij je helpen! Zo staan we voor je klaar als je vragen hebt over het inrichten van Woots, over je toetsplanning, het inzien van je resultaten en het klaarzetten van je inzagemoment. Via onze supportpagina en [email protected] staan we voor je klaar!

Inhoudelijke vragen over toetsen, normering en bestellen: Cito Klantenservice

Heb je inhoudelijke vragen over de Kijk- en luistertoetsen dan helpt Cito je uiteraard graag! De toetsen zijn namelijk door Cito ontworpen en ze weten je álles te vertellen over de inhoud.

Heb je dus vragen over de inhoud van de toets, wanneer de toets beschikbaar komt, over je licenties, het bestelproces of over de normering? Met deze vragen helpt Cito je graag via [email protected] of telefonisch via 026-352 1111 (keuze 2-3)

Heb je nog verdere vragen over de inrichting? Neem dan vooral contact met ons op via: [email protected].

Verschil Woots platform en Cito KLT

Woots is een toetsplatform en toetsbibliotheek ineen. Woots is een samenwerking tussen Ans Delft en Cito BV. Wat betreft de Cito Kijk- en luistertoetsen is de uitgeverij van Cito onze partner. De licenties worden beheerd door Cito en zij bieden ook ondersteuning bij inhoudelijke vragen over de toetsen.

Woots zorgt ervoor dat je overal en op elk moment toegang heb tot je toetsen en resultaten. En voor de techniek achter het printen en scannen, waarmee je toets automatisch wordt nagekeken!

Privacy

Natuurlijk hebben we ook aan de privacy van jou, je leerlingen, collega’s en je materiaal gedacht!

Bij het bestellen van je Kijk- en luistertoets via de webwinkel van Cito sluit je direct een licentieovereenkomst met Cito af. In deze overeenkomst is Woots als “subverwerker” benoemd, waardoor je school meteen toestemming voor gebruik van Woots voor de Kijk- en luistertoetsen geeft. Lees er op deze pagina meer over: Privacybijsluiter Cito B.V.
 
Wil je gebruikmaken van meer functionaliteiten in Woots, zoals de gratis content die we aanbieden, het construeren van je eigen toetsen met Woots Premium of content van onze andere partners? Dan moet ook nog eenmalig een verwerkersovereenkomst met Woots afgesloten worden: Verwerkersovereenkomst Woots.

Tip: de beheerder van je school kan dit voor je controleren bij de instellingen.