We zijn er weer, hoor! Dit keer met de derde editie van ‘Kijkje in de keuken van’. Vandaag lees en leer jij alles over de voordelen van Cloudwise: onze bodyguard, onze steun en toeverlaat en onze trouwe partner als het gaat om betrouwbaar toetsen. Samen met Cloudwise biedt Woots jou en jouw leerlingen een nog veiliger toetsomgeving. Tijd om Cloudwise van dichterbij te bekijken. Zonder enige beperking krijg jij een kijkje achter de schermen van deze toffe en ambitieuze organisatie.

Wij stellen aan jou voor: Cloudwise

Steeds meer scholen zoeken naar manieren om onderwijs te geven dat past bij de leefwereld van leerlingen: de digitale wereld. Die digitale wereld, ICT, moet op school net zo goed moet werken als thuis. Cloudwise heeft daarom het COOL-platform ontwikkeld. COOL staat voor Cloudwise Online Onderwijs Leerplatform: hét platform waar jouw leerlingen hun werk of bestanden kunnen vinden en makkelijk doorklikken naar applicaties van uitgeverijen of ander educatief materiaal. Via het COOL-platform neem jij sinds kort ook eenvoudig toetsen af bij jouw leerlingen. In een veilige omgeving, zonder mogelijkheden tot spieken. Ideaal!

Cloudwise is een snelgroeiend bedrijf uit Woerden met zo’n 90 vriendelijke, sociale en ondernemende medewerkers. De mensen van Cloudwise zijn van het trotse soort. Trots op hoe zij op een eenvoudige manier jouw school voorzien van een totaaloplossing voor probleemloos ICT-gebruik. Trots op hoe zij technische uitdagingen in een mum van tijd oplossen. En trots op hoe zij jou als klant blij maken, mét dat stapje extra als jij dat nodig hebt.

En daar schuilt de kracht van Cloudwise: geen ingewikkelde technische oplossingen, wel probleemloos werken in de cloud. Cloudwise gelooft heilig in de waarde van ICT voor modern en gepersonaliseerd onderwijs. ICT is cool!

Cloudwise: dé oplossing voor een betrouwbare toetsomgeving

We vragen Cloudwise om aan jou uit te leggen wat COOL Check van Cloudwise nu zo goed maakt.

“Onze oplossing, een beveiligde omgeving voor toetsen, kan door jou als docent zelf eenvoudig gebruikt worden. Jij zet zelf op een door jou gewenst tijdstip de toetsen voor de leerlingen klaar. Dat kan via Woots of op het COOL-platform zelf. Jij hebt als docent zelf de controle over jouw toetsen en over de toetsen van jouw leerlingen.

Bijkomend voordeel: jij hebt grip op het apparaat van jouw leerling. Je kijkt tijdens het maken van de toets mee en je ziet wat jouw leerlingen doen. Jouw leerlingen weten dat. Transparant als glas. Hoe je dat doet? Met ons COOL-platform neem je toetsen af en tegelijkertijd hou je digitale orde. Handig!

Hoe dan? Jouw leerlingen komen elke dag in de verleiding om andere dingen te doen op hun laptop of Chromebook. Ben jij klaar met die geluiden die uit die Chromebooks of laptops komen? Ben je het zat dat jouw leerlingen meer oog hebben voor de digitale wereld dan voor jouw les? Wil jij meer regie en orde in jouw klas? Dan is het tijd voor COOL Check!

Nieuwsgierig naar COOL Check? Meld je voor meer informatie aan via deze link.

En lukt het toch even niet? Dan heb je meteen een hotline met Cloudwise via de mail of met één telefoontje. Jij kunt direct weer verder. Hoe dan ook: Cloudwise lost het voor jou op.

De voordelen van Cloudwise op een rij

Cloudwise heeft dé oplossing voor het afnemen van digitale toetsen en examens in de klas. Én:

  • Cloudwise is AVG-proof;
  • Cloudwise werkt supersimpel, zelfs voor digitale dummies;
  • met Cloudwise zet jij in tien seconden de toets voor jouw leerlingen klaar;
  • Cloudwise maakt het voor jou makkelijker om veilig te toetsen;
  • Cloudwise biedt jou de mogelijkheid om mee te kijken met jouw leerlingen;
  • Cloudwise (en COOL Check) werkt op Chromebooks en op laptops.

Toetsen afnemen met Cloudwise

Toetsen doe jij op verschillende manieren. Op papier, met een verslag of digitaal. Als jij voor de digitale variant gaat, dan neem je jouw toetsen eenvoudig af via Woots of via Cloudwise. Dat kan op drie manieren:

  1. Je maakt in COOL Check (op het COOL-platform) zelf een toets aan.
  2. Je zet in Woots een toets klaar, bijvoorbeeld de Kijk- en luistertoets of een eigen ontwikkelde toets. In de omgeving van Woots neem je de toets af. Heel eenvoudig!
  3. Je zet een toets in Woots klaar en neemt deze af in COOL Check. Je plakt de URL van jouw Woots-toets in de beveiligde omgeving van COOL Check. Hiermee creëer je een extra barrière voor fraude. Jouw leerlingen kunnen niet spieken, geen tabbladen openen, geen spellingcontrole toepassen. Jouw leerling kan geen andere dingen doen dan alleen de toets maken. Weten hoe? Zo!

En daar schuilt de kracht van Cloudwise: geen ingewikkelde technische oplossingen, wel probleemloos werken in de cloud.

Cloudwise gelooft heilig in de waarde van ICT voor modern en gepersonaliseerd onderwijs. ICT is cool!

Interessant: stof tot nadenken

Het COOL-platform van Cloudwise werkt op Chromebooks en op laptops. Superhandig! Een vraag waar veel scholen mee worstelen: heeft het werken op verschillende devices invloed op de toetsuitkomst?

Nu horen wij je denken: wat maakt het uit of je de toets maakt op bijvoorbeeld een Chromebook, laptop of een tablet? Alle drie zijn het digitale hulpmiddelen waarop de toets wordt weergegeven en waarop jouw leerlingen antwoorden invoeren. Toch zijn er meerdere oorzaken waarom er toch verschil kán zijn wanneer jouw leerlingen een zelfde toets op verschillende devices maken (ook wel scorevergelijkbaarheid genoemd).

Nathan Dadey, onderzoeker bij Center for Assessment in de Verenigde Staten, onderzocht en verzamelende onderzoeksresultaten over de invloed van het gebruik van verschillende devices op de toetsresultaten van leerlingen. Wat komt er uit dat onderzoek?

Dadey: “Op dit moment laten onderzoeksresultaten verschillende uitkomsten zien. Wat wel duidelijk is, is dat er soms verschillen zijn bij leerlingen die toetsen en leren op verschillende devices. De hoeveelheid aan verschillende functionaliteiten op devices, kan deze verschillen deels verklaren. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van werken met een extern toetsenbord of juist alleen touchscreen. Wel of geen externe muis, de grootte van het beeldscherm of tekst die al scrollend verdwijnt. Allemaal mogelijke oorzaken die voor verschillen kunnen zorgen.

De onderzoekers constateren verschillen bij leerlingen die veel moeten typen, langere teksten moeten bestuderen of moeten scrollen in de tekst of bronnen. Het kan in sommige gevallen net het verschil zijn tussen een voldoende of onvoldoende. Een leerling die op school met een iPad werkt, maar het examen op een Windows-computer met muis, qwerty-toetsenbord en verouderd beeldscherm maakt, wordt misschien benadeeld door een andere toetsomgeving.”

Meer weten over dit onderzoek? Klik dan hier.
Meer weten over welke variabelen van invloed zijn op de scorevergelijkbaarheid? Tadaa!

Genoeg gelezen, luisteren maar!

Wil jij weten hoe Cloudwise werd geboren?
Luister dan naar de vermakelijke podcast: Dit is Cloudwise.

Toetsen met Woots: appeltje-eitje of ik-kan-er-geen-chocola-van-maken?

Nu denk jij: appeltje-eitje? Echt niet. Ik kan van al die digitale middelen geen chocola maken. Geen zorgen. Woots heeft dé oplossing om jouw digitale vaardigheden een coole powerboost te geven: Woots Online Academy.

Op je eigen tempo leren Wootsen kan in de Woots Online Academy. We hebben korte modules mét videoinstructie voor je gemaakt. Op deze manier leer je Woots kennen én gebruiken.

Tot de volgende ‘Kijkje in de keuken van…’.