Een nieuw schooljaar. Dat betekent nieuwe klassen en clusters, en een nieuw rooster van toetsweken. Wil je het nieuwe schooljaar een vliegende start geven? Doe dan alvast wat voorwerk in Woots.

Stap 1: Nieuwe klassen en clusters synchroniseren of importeren

Als beheerder zet je in Woots de nieuwe klassen en clusters klaar. Voor leerlingen en medewerkers uit het vorige schooljaar geldt dat ze automatisch mee overgaan naar het komende schooljaar. Eventueel beheer voer je uit op de pagina’s Leerlingen en Medewerkers. Vervolgens regel je de nieuwe klassen en clusters in. En geef je docenten toegang tot hun nieuwe klassen en clusters. Dit werkt als volgt.

Heb je Somtoday of Magister?

Maak dan gebruik van onze koppeling voor het synchroniseren van leerlingen, klassen, clusters en docenten. Vanaf 1 augustus laden we de klassen en clusters voor het nieuwe schooljaar voor je in. En werken we eventuele wijzigingen iedere nacht bij. Als beheerder van de school kun je deze koppeling met Somtoday en Magister zelf activeren.

Geen Somtoday of Magister?

Importeer dan zelf je nieuwe klassen en clusters. Voeg vervolgens de docenten toe aan hun nieuwe klassen en clusters.

Stap 2: Programma’s voorbereiden

In Woots werk je samen met je collega’s aan toetsen in Programma’s. Elk Programma is een veilige omgeving binnen Woots. Als docent of examensecretaris heb jij er de regie en bepaal je welke leerlingen en collega’s toegang hebben tot de toetsen.

Voor het nieuwe schooljaar kun je op basis van het nieuwe rooster al diverse Programma’s aanmaken en inrichten:

  • Als examensecretaris: voor de centrale toetsweken, het PTA, PTO of het PTB.
  • Als verantwoordelijke in je vaksectie: voor de toetsen die je gezamenlijk gaat afnemen.
  • Als docent: voor de toetsen, proefwerken, mondelingen en inleveropdrachten voor je nieuwe klassen en clusters.

Check: Woots volledig ingericht?

Een aantal scholen heeft Woots nog niet volledig ingericht. Je vindt de status van jouw school na inloggen via de blauwe balk ‘Richt Woots in’ onderin het scherm. Controleer bijvoorbeeld of je school de koppeling met Entree heeft ingericht en hiervoor het ARP-formulier hebt opgestuurd naar Kennisnet. En of je school de verwerkersovereenkomst met Woots heeft ondertekend.

Loop je ergens tegenaan? Neem dan een kijkje op onze supportpagina of neem contact met ons op via e-mail: [email protected], of telefoon: 026-352 12 22.