Beter voor jouw rug, beter voor het milieu én beter voor jouw gemoedstoestand. 

Wat? Werken met Woots natuurlijk! Een toetsplatform en -bibliotheek ineen. Omarm het einde van gezeul met stapels papieren. Zeg maar dag tegen een uitpuilende archiefkast. Zwaai die tas met mappen vol nakijkwerk voorgoed vaarwel. 

Dat klinkt natuurlijk helemaal geweldig. En dat is het ook! Nu horen wij je denken: waarom moet ik werken met Woots? Kijk, je móet natuurlijk helemaal niets. Wel willen wij jou laten zien welke voordelen werken met Woots heeft. Voor jou, voor jouw collega’s én voor jouw leerlingen. Wij geloven dat Woots werkt. Ga er maar eens goed voor zitten, want wij blazen je van je stoel. 

Vandaag numero uno van de 5 belangrijkste voordelen van werken met Woots: formatief toetsen.  

Formatief toetsen met Woots helpt je leerlingen verder. Bij formatief toetsen draait het om de feedback die de leerling na de toets ontvangt waardoor die verder groeit. Je ondersteunt de leerling in diens leerproces. 

Hoe? 

🪄Met feedback

Feedback: een magisch woord dat onderwijsprofessionals vaak gebruiken. Schuldig? Wij wel. Zonder spijt, overigens. Feedback is namelijk supernuttig. Voor jou én voor je leerlingen.  

Hoe verwerk jij jouw feedback nu op een handige manier in Woots? Heel eenvoudig. Je kunt feedback openzetten tijdens afname of bij toetsinzage. 

De leerling kan ook zelf actief om feedback of verduidelijking vragen, als je dat voor de inzage ingesteld hebt. De leerling start dan een ‘discussie’. In dat persoonlijke gesprek geef jij gericht feedback op de vraag van de leerling.  

🪄Met peerreview

Laat jouw leerlingen elkaars werk (anoniem) nakijken. Op deze manier krijgen de leerlingen inzicht in hun eigen aanpak van het maken van toetsvragen, én in de aanpak van anderen. Leren van toetsen dus!  
Hoe de Peerreview Digitale Toets werkt, lees je in deze link. 

🪄Met differentiatie

Differentiëren: elke leerling werkt op diens eigen tempo, met eigen voorwaarden of binnen eigen mogelijkheden. Met Woots beschik jij over het ideale instrument voor jouw experimenteerervaring op het gebied van (formatief) toetsen. 

Meer weten over hoe jij differentieert met Woots? Lees dan ons blog. 

🪄Met alle mogelijke vraagtypen en -soorten

Woots is een supercompleet pakket. Zo maak je gebruik van vormen als de inleveropdracht, groepsopdracht en/of een online beoordelingsformulier. 

We zeggen niet voor niets: weer leren ván toetsen in plaats van vóór. Je leerling bekijkt zelf zijn toetsresultaten mét inzichtelijke presentatie. Je geeft persoonlijke feedback en bespreekt deze met jouw leerling. En Woots is ook gewoon fun en helemaal van deze tijd: emoticons, een foto of filmpje uploaden of chatten met jou als docent. Het werkt met Woots. 

Wil jij ook formatief toetsen mét alle voordelen en functies van Woots én hulp van ons supportteam? Probeer dan Woots Premium uit.