Om maar meteen met de deur in huis te vallen…

Wij hebben goed nieuws: toetsen is nog nooit zo tof geweest. Wij van Woots weten dat én de fantastische scholen die met Woots werken ook. En jij?

Tot 3 keer sneller toetsen? Je toetsproces 100% op orde? Eenvoudig formatief toetsen? Nu denk jij vast: ongelofelijk! Dat snappen we. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Nee, hoor! Te mooi is nog zwak uitgedrukt. Het is juist magisch. Al honderdduizenden papieren toetsen zijn aangeraakt door de magie van Woots. Wij geloven in die magie van Woots. En zodra jij werkt met Woots, ervaar jij ook dat toetsen tof is.

Oordeel zelf. Vandaag lees jij alles over het tweede voordeel van de 5 belangrijkste voordelen van werken met Woots: toetsen op papier.

Toetsen op papier: een traditionele manier van toetsen, maar met Woots doe je dat met een moderne twist.

Hoe?

🪄 Met hybride werken

Woots biedt je, naast het digitale toetsen, de mogelijkheid om een toets af te nemen op papier. Dit geeft jou de vrijheid om op het laatste moment te bepalen of je gaat voor een digitale toets (op afstand) of toch voor een toets op papier voor al je leerlingen.

Lekker flexibel. Want zo:

  • laat jij een deel van je klas de toets op papier en op school maken. Gewoon in je klaslokaal. En als dat weer nodig is: op anderhalve meter;
  • laat jij het andere deel van je klas de toets digitaal maken;
  • laat jij al je leerlingen de toets op papier maken;
  • switch jij op elk moment direct naar een plan B: de hele klas maakt de toets digitaal, op school of op een andere locatie.

Dit klinkt als veel werk. Gelukkig valt dat mee. Je maakt in Woots namelijk een nieuwe toets op papier. Stap voor stap. En je hebt de mogelijkheid om die toets met 1 klik te converteren naar een digitale toets. Geen dubbel werk dus: ideaal!

Natuurlijk werkt het geven van feedback hetzelfde als bij de digitale toets: automatische feedback geven, je meest gebruikte opmerkingen opslaan en chatten met je leerlingen. Handig!

Wat we eigenlijk willen zeggen: jij bepaalt waar, wanneer en in welke vorm jij toetst. Nu, morgen, altijd.

🪄Met automatisch nakijken

Kies jij voor toetsen op papier? Woots helpt jou door papieren toetsen digitaal voor je na te kijken.

Voordelen die jij ervaart:

  • Meerkeuzevragen worden automatisch gescoord;
  • Bij open vragen helpen wij je een handje;
  • je punten worden automatisch opgeteld en de cijfers rollen zo uit je computer;
  • je hoeft nooit meer te onthouden waar in die dikke stapel papieren je ook alweer gebleven was met nakijken.

Wil jij gebruik maken van automatisch nakijken? Dan is het belangrijk dat je eerst de toetsboekjes inscant en uploadt. Hoe je dat doet, lees je hier.

Met de digitale nakijkfunctie in Woots bespaar je sowieso tijd. Er is een aantal manieren om nóg sneller na te kijken. Tadaa!

🪄 Met meerdere toetsen tegelijkertijd afnemen

Als je leerlingen tijdens jouw les een toets maken, dan zit je daar meestal zelf bij. In een toetsweek werkt dat vaak anders: (externe) surveillanten bewaken het fort en houden de boel nauwlettend in de gaten. Gelukkig maar.

Met Woots zijn surveillanten nu ook bevoegd om van toetsen op papier de audio- en videobestanden op te starten op bijvoorbeeld het digibord. Zo kan jouw collega bij jouw toets surveilleren of neem jij tegelijkertijd in verschillende lokalen dezelfde toets af. Handig!

Surveillanten toegang geven tot jouw toetsen doe je zo!

Daaag!

Zeg maar dag tegen stapels nakijkwerk. Zeg maar dag tegen volle archiefkasten met toetsen. Zeg maar dag tegen je een breuk zeulen. Omarm werken met Woots: jouw nieuwe manier van nakijken. En ja, ook als je toetst op papier.

Wil jij toetsen op papier mét een moderne twist? Mét alle voordelen en functies van Woots? Mét hulp van ons supportteam? Probeer dan Woots Premium uit.